Karsprængninger på benene: Her er nogle af behandlingsmulighederne

Fødder og ben

De fleste ender med at få karsprængninger i løbet af deres liv. Nogle lærer at leve med dem, mens andre er meget kede af dem. Hører du til den gruppe af personer, der er ked af at have fået karsprængninger, kan du heldigvis få gjort noget ved det.

Når det kommer til behandling af karsprængninger, er der flere måder at gribe det an på. Hvad man skal vælge, afhænger af omfanget og stedet på kroppen. Hvis der er tale om karsprængninger på benene, bliver der som regel gjort brug af enten sklerosering eller IPL-laser.

1. Sklerosering

Vælger du sklerosering, vil din behandling som regel foregår ved hjælp af lægemidlet Aethoxysklerol. Her er der tale om et særligt lægemiddel, der er udviklet til anvendelse ved mange former for behandling af karudvidelser.

Det bliver ført ind i din karsprængning med en tynd nål i en lille dosering. Det skaber irritation i karvæggen, hvilket får karret til at lukke sig sammen. Når dette sker, så vil din karsprængning ikke længere være synlig.

2. IPL-laser

I nogle tilfælde benyttes der en IPL-laser til at komme karsprængninger til livs. Det er dog ikke i alle tilfælde, at brugen af laser er tilstrækkeligt. Har du derfor en meget stor eller kraftig karsprængning, vil sklerosering sandsynligvis være den bedste løsning.

Vælger du en klinik, der tilbyder begge dele, vil de kunne rådgive dig om valget. Dermed er du sikker på, at du får den mest optimale behandling af din karsprængning. Netop derfor anbefales det at finde en klinik, der kan tilbyde begge dele, så du er garanteret en god rådgivning.

Mange får gjort noget ved det

Det er ikke alle, der beslutter sig for at få gjort noget ved sine karsprængninger. Ganske vist er der flere, der har fået øjnene op for det. Det hænger sammen med, at behandlingerne er blevet mere udbredte, men også viser sig at være meget effektive.

Har du selv en eller flere karsprængninger på benene, du er træt af, er det derfor ikke umuligt at slippe af med dem. Dog er det ikke gratis at få udført en sådan behandling, hvorfor du skal være villig til at betale for det.

Dette får også mange til at springe fra, da de tror, at det er for dyrt. Faktum er dog, at du kan komme langt for relativt små penge. Det vil derfor kun være i tilfælde af, at du har mange karsprængninger, at det kan blive dyrt.